Menu
EUR
Slimme verlichting: de toekomst van thuisverlichting

Slimme verlichting: de toekomst van thuisverlichting

In de afgelopen jaren is slimme LED verlichting steeds meer verweven geraakt met ons dagelijks leven. Slimme verlichting heeft zich in deze jaren steeds verder ontwikkeld en het is inmiddels een geavanceerd systeem dat ons leven slimmer en makkelijker maakt. Smart verlichting geeft eindeloos veel mogelijkheden en zorgt daarnaast voor een lager energieverbruik. In deze blog laten we je zien dat slimme verlichting de toekomst is van thuisverlichting. 

Hoe werkt slimme verlichting?

Slimme lampen maken gebruik van LED technologie. Dit maakt ze energiezuinig en geeft ze een lange levensduur. Door de LED technologie kan een slimme lamp een breed scala aan kleuren produceren. Smart lampen beschikken over een ingebouwde chip waardoor je ze kunt koppelen met slimme systemen. Slimme verlichting werkt namelijk door middel van een draadloze verbinding via Wi-Fi, Zigbee of Bluetooth. Deze netwerksystemen maken het mogelijk om smart lampen te laten communiceren met je smartphone of spraakassistent. Ook zijn er slimme LED lampen die via een centrale hub of bridge werken. Met deze hub of bridge kun je de smart lampen en je thuisnetwerk of internet met elkaar koppelen. De verbinding met een slimme lamp maakt het mogelijk om de smart lamp automatisch in- of uit te schakelen, van kleur te laten veranderen en op afstand te bedienen. 

De voordelen van smart verlichting

1. Duurzaamheid en energiebesparing 

Slimme LED lampen zijn energiebesparend. LED lampen verbruiken namelijk tot wel 90% minder energie dan traditionele verlichting. Daarnaast hebben de smart lampen ook een langere levensduur. Door de integratie van slimme technologie wordt smart verlichting nog efficiënter gebruikt. Hierdoor verbruik je niet onnodig energie wanneer je bijvoorbeeld niet in de ruimte bent. 

2. Aanpasbaar naar de juiste sfeer

Met slimme verlichting pas je eenvoudig de sfeer aan in huis. Dit doe je met een druk op de knop of een spraakopdracht. Of je nu een ontspannen sfeer wilt tijdens het filmkijken, een gezellige sfeer tijdens het avondeten of helder licht voor een hogere productiviteit. Met slimme lampen zijn er oneindig veel mogelijkheden en kleuropties beschikbaar waardoor je op ieder moment de perfecte ambiance kunt creëren. Pas de kleurtemperatuur aan met je smartphone of laat de spraakassistent de kleuren veranderen naar de lichtkleur met de juiste sfeer. En dat allemaal terwijl jij lekker op de bank zit. 

3. Bediening en automatisering

Een groot voordeel van slimme verlichting is het gebruiksgemak. Met slimme verlichting kun je via een app of spraakopdracht binnen no-time het licht in je huis aanpassen, waar je ook bent. Ben je niet thuis en vergeten je smart verlichting uit te zetten? Dan kun je dit buitenshuis nog regelen. De bediening en communicatie van je smart lampen werkt namelijk ook nog via je smartphone als je de deur uit bent. Zo heb je op ieder moment en elke plaats controle over je smart lampen en kun je op elk moment je lampen aan of uit zetten. 

Daarnaast kun je jouw slimme verlichting instellen in tijdschema’s die je slimme lampen automatisch aan of uit laten schakelen. Je kunt bijvoorbeeld ‘s ochtends je smart verlichting langzaam feller laten worden, zodat je rustig en natuurlijk wakker wordt en ‘s avonds weer langzaam laten dimmen wanneer het bedtijd is. De helderheid wordt dan langzaam iets sterker of zwakker.  

4. Veiligheid

Doordat je slimme verlichting op afstand kunt bedienen en automatiseren kun je met smart verlichting meer veiligheid creëren in je huis. Dit maakt het namelijk mogelijk om verlichting vanaf een afstand of automatisch in te laten schakelen. Je kunt dan bijvoorbeeld je smart verlichting in tijdschema’s in- en uitschakelen wanneer je op vakantie bent. Stel bijvoorbeeld in dat als het donker wordt de lampen aan gaan in de woonkamer. Het instellen van tijdschema’s zal ervoor zorgen dat inbrekers het gevoel krijgen dat je gewoon thuis bent in deze periode.

5. Integratie met spraakassistenten en smart home-systemen

Door de komst van slimme spraakassistenten en smart home-systemen is slimme verlichting nog praktischer geworden. Je smart lamp bedienen met een spraakassistent is super eenvoudig. Je kunt bijvoorbeeld simpelweg zeggen: “Zet de verlichting in de woonkamer aan” en de verlichting in de slaapkamer wordt ingeschakeld. Super handig! 

Ook smart home-apparaten maken je thuisverlichting een stuk slimmer. Je kunt de slimme verlichting bijvoorbeeld koppelen aan bewegingssensoren, thermostaten of entertainmentsystemen. Een slimme lamp past zich dan volledig aan, aan jouw leefomgeving. Er zijn veel smart home systemen verkrijgbaar waaronder Amazon Alexa, Google Home Assistant, Apple HomeKit of Samsung SmartThings. Al deze systemen zijn zo ontwikkeld dat je eenvoudig je smart lamp kunt bedienen.  

De toekomst van slimme LED verlichting

Waar slimme verlichting nu al een grote rol speelt in het interieur, zal dit in de komende jaren steeds meer gaan worden. In de toekomst zullen er nog meer integraties en automatiseringen worden ontwikkeld waarmee slimme verlichting nog meer aansluit bij de behoeften die wij hebben op het gebied van thuisverlichting. Denk bijvoorbeeld aan een slimme lamp die zich aanpast naar je stemming. Ook is de verwachting dat de slimme technologie in de toekomst nog energiezuiniger en milieuvriendelijker wordt. 

Conclusie: Waarom overstappen op slimme verlichting?

Zoals je kunt lezen kent slimme verlichting veel mogelijkheden en voordelen. Van energie-efficiëntie en kostenbesparing naar eenvoudige bediening en personalisatie. Met slimme verlichting maak je jouw thuis controleerbaar en draag je tegelijkertijd bij aan een duurzame toekomst. De vele slimme accessoires zoals spraakassistenten en smart home-systemen zorgen voor meer automatiseringsmogelijkheden en persoonlijkheid in je huis. Met slimme verlichting zet je elke kamer in je huis naar jouw hand en laat je deze aansluiten bij jouw specifieke behoeften en levensstijl. 

Kortom, investeren in slimme verlichting is slim en future-proof. Slimme lampen laten jou een belangrijke stap zetten naar een modernere woning en geven je meer controle over jouw thuisverlichting. 

Slimme lampen in ons assortiment

Bij LED24 vind je een groot assortiment smart verlichting. Een selectie aan LED panelen, LED strips, LED spots en LED railverlichting armaturen kunnen worden aangesloten op slimme systemen. Zo hebben we bijvoorbeeld smart lampen in ons assortiment die compatibel zijn met Zigbee of Philips Hue. 

[products=blog_slimme_verlichting1]

Ook vind je diverse smart accessoires in ons assortiment, waaronder een Wi-Fi module en Zigbee 3.0 Gataway of RGB+CCT afstandsbediening.

[products=blog_slimme_verlichting2]

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
-->