Menu
EUR
De milieuvoordelen van LED verlichting: een uitgebreid overzicht

De milieuvoordelen van LED verlichting: een uitgebreid overzicht

Overstappen op LED verlichting is door de jaren heen steeds populairder geworden, en terecht. Naast dat LED verlichting voor veel sfeer in huis zorgt, brengen LED lampen ook veel milieuvoordelen met zich mee. In deze blog geven wij je een uitgebreid overzicht van de vele milieuvoordelen van LED verlichting.

Milieuvoordelen LED verlichting #1:  Energie-efficiëntie, laag verbruik led lampen

Een belangrijk milieuvoordeel van LED verlichting is energie-efficiëntie. LED-lichtbronnen zijn onwijs energiezuinige lampen, waardoor je aanzienlijk minder elektriciteit verbruikt. Het verbruik van LED lampen is 85% minder dan dat van een halogeenlamp. Daarnaast is het verbruik van een LED lamp zelfs wel 90% minder dan dat van een spaarlamp. 

De energie-efficiëntie van LED verlichting heeft direct positieve gevolgen voor het milieu. Het verlaagt de uitstoot van broeikasgassen en vermindert het verbruik van elektriciteit. Het overstappen op energiezuinige LED lampen is goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Door te investeren in duurzame LED verlichting hou je maandelijks een mooi bedrag over voor andere uitgaven.

Milieuvoordelen LED verlichting #2: langere levensduur

Naast de energie-efficiëntie is ook de levensduur één van de milieuvoordelen van ledverlichting. Led-lampen gaan namelijk veel langer mee dan traditionele lichtbronnen. LED verlichting gaat gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar mee. Je hoeft LED verlichting hierdoor veel minder vaak te vervangen. Dit zorgt voor een besparing op grondstoffen en vermindert de hoeveelheid afval. 

Milieuvoordelen LED verlichting #3: geen giftige stoffen

In tegenstelling tot veel traditionele lichtbronnen bevat LED verlichting geen schadelijke stoffen, zoals kwik. Dit brengt een groot milieuvoordeel met zich mee. Het is hierdoor mogelijk om LED lampen veilig weg te gooien zonder schade aan te brengen aan het milieu.

Milieuvoordelen LED verlichting #4: lage warmteproductie

Een ander duurzaam voordeel van LED verlichting is de lage warmteproductie. De energie die wordt opgewekt voor de LED-lichtbron wordt bijna allemaal omgezet in licht. Er is maar een klein percentage dat omgezet wordt in warmte. Op deze manier gaat er geen onnodige energie verloren. 

Milieuvoordelen LED verlichting #5: controleerbaar

LED verlichting is eenvoudig te controleren en automatiseren. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn een bewegingssensor of schemerschakelaar. Ook zijn de energiezuinige lampen dimbaar. Door de controleerbaarheid van led lichten te vergroten vermindert het energieverbruik van de lichtbronnen. 

Milieuvoordelen LED verlichting #6: betere lichtverdeling

Als laatste hoort ook de betere lichtverdeling thuis is het lijstje milieuvoordelen LED verlichting. Anders dan bij gloeilampen is het bij LED lampen mogelijk om het licht in één richting te laten gaan. Het voordeel hiervan is dat er geen plekken verlicht worden waar het licht helemaal niet nodig is, bijvoorbeeld het plafond. Door deze regelbare lichtverdeling wordt het licht niet in onnodige richtingen verspilt. 

Conclusie

Kortom, het overstappen op LED verlichting brengt veel milieuvoordelen met zich mee. Niet alleen de energie-efficiëntie heeft positieve gevolgen op het milieu. Ook de lange levensduur, afwezigheid van giftige stoffen, lage warmteproductie, controleerbaarheid en betere lichtverdeling zijn voordelen van deze duurzame verlichting. Overstappen op deze energiezuinige lichtbronnen is vrij eenvoudig en heeft direct positieve invloed op een groenere toekomst.

Kies uw taal
Kies uw valuta
€

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!