Menu
EUR
Alles over kleurtemperaturen van LED's

Alles over kleurtemperaturen van LED's

Een van de belangrijkste aspecten bij het kopen van LED lampen is de kleurtemperatuur. Deze heeft een grote invloed op hoe we onze omgeving waarnemen en beïnvloedt onze stemming en productiviteit. Maar hoe kom ik erachter in welke kleurtemperatuur een LED schijnt en hoe vind je de juiste kleurtemperatuur voor jouw verlichtingsproject? Dat leggen we uit in de volgende blog.

Wat betekent Kelvin voor LED lampen?

Kelvin (K) is de eenheid waarin de kleurtemperatuur van LED lampen wordt bepaald. LED's kunnen in verschillende tinten wit schijnen. Lagere Kelvin-waarden produceren een warmer, geelachtig licht, terwijl hogere Kelvin-waarden een koeler, blauwachtig licht produceren. De meeste LED lampen bieden kleurtemperaturen tussen 2200 en 7000 Kelvin. Maar waar kunnen deze kleurtemperaturen het beste worden gebruikt?

Welke kleurtemperatuur past bij mij?

Om de kleurtemperatuur van je LED verlichting te bepalen is het verstandig om goed te kijken naar de eigenschappen van de lichtkleuren. Zo weet je welke sfeer de verlichting meegeeft en voor welke functionaliteiten de lichtkleur geschikt is. Hieronder worden de kleurtemperaturen toegelicht:

  • Warm wit licht (2200K-3000K): Deze kleurtemperaturen produceren een warm, gezellig licht, vergelijkbaar met het licht van traditionele gloeilampen. Ze zijn ideaal voor leefruimtes zoals woonkamers, slaapkamers en eetkamers, waar een ontspannen sfeer gewenst is.
  • Neutraal wit licht (3500K-4500K): Deze kleurtemperaturen produceren neutraal, wit licht en zijn zeer geschikt voor werkruimten zoals kantoren, keukens en badkamers. Ze bieden een goede balans tussen warm en koel licht en bevorderen een productieve omgeving.
  • Koel wit licht (5000K-7000K): Deze kleurtemperaturen produceren een koel licht dat lijkt op daglicht. Dit is ideaal voor ruimtes waar een hoge zichtbaarheid vereist is, zoals garages en magazijnen of werkruimten waar fijne details moeten worden waargenomen.

[products=blog_kleur]

Wat is CCT LED verlichting?

Als je niet kunt beslissen welke kleurtemperatuur voor jou geschikt is of flexibel wilt blijven in je keuze van sfeer, kun je het beste CCT LED's kiezen.

CCT staat voor “Correlated Color Temperature” en verwijst naar een specifiek type LED verlichting dat het mogelijk maakt om de kleurtemperatuur naar wens aan te passen. Met CCT LED lampen kun je de kleurtemperatuur dynamisch aanpassen om de juiste sfeer te creëren voor elke situatie. Dit is vooral handig in omgevingen waar de verlichtingseisen variëren, zoals kantoren, vergaderzalen of winkels.

Door CCT LED verlichting te gebruiken, kun je de lichtkleur naadloos aanpassen van warm wit naar koel wit licht om de productiviteit te verhogen of de presentatie van producten te optimaliseren. Deze flexibiliteit maakt CCT LED lampen een aantrekkelijke optie voor een verscheidenheid aan toepassingen en stelt je in staat om de verlichting aan te passen aan uw exacte behoeften.

CCT bureaulampen

De juiste LED kleurtemperatuur voor kantoor of thuis

Het kiezen van de juiste kleurtemperatuur voor LED lampen is cruciaal voor het creëren van de juiste sfeer. Door de basisprincipes van kleurtemperatuur te begrijpen en te weten welke Kelvin-waarden het meest geschikt zijn voor verschillende situaties, kunt u ervoor zorgen dat je de juiste verlichting kiest voor jouw huis, kantoor of commerciële ruimte. Met CCT LED verlichting heb je zelfs de flexibiliteit om de kleurtemperatuur naar behoefte aan te passen voor optimale verlichting.

Meer weten over LED kleurtemperaturen?

Wil je meer weten over de verschillende kleurtemperaturen van LED verlichting? Bekijk dan onze video waarin onze LED specialist Jimmy je hier meer over verteld. 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!